Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ενότητα 2: Δημιουργία animation στο Go!Animate (με έτοιμο template-εύκολος τρόπος)

Εγγραφή
Όπως σχεδόν σε κάθε διαδικτυακό εργαλείο, το πρώτο στάδιο για την χρησιμοποίηση του Go!Animate (http://goanimate.com/) είναι η δημιουργία λογαριασμού (sign up). Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα σύνδεσης μέσω του λογαριασμού Facebook ή Gmail. Όποιον από τους δύο τρόπους και αν διαλέξουμε η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη.

Σενάριο
Για το πρώτο σας animation δεν είναι απαραίτητο να σκεφτείτε κάποιο πολύπλοκο σενάριο, γενικότερα ακολουθούμε τον κανόνα: "Keep it Simple!". Άλλωστε, όπως θα διαπιστώσετε, το Go!Animate βάζει αρκετούς περιορισμούς στους δωρεάν λογαριασμούς, οπότε δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Καλό θα ήταν προτού ξεκινήσετε να καταγράψετε σε ένα έγγραφο (π.χ. Word) το διάλογο των χαρακτήρων, έχοντας υπόψη τους εξής περιορισμούς: ο διάλογος μπορεί να αποτελείται από το πολύ 10 "γραμμές" και κάθε γραμμή μπορεί να περιέχει περίπου 25 λέξεις (180 χαρακτήρες για την ακρίβεια).

Δημιουργία animation
Βήμα 1: Έχοντας συνδεθεί στο Go!Animate, κάνουμε κλικ στο "Make a video" (πάνω-δεξιά).
Βήμα 2: Εμφανίζονται τα διαθέσιμα θέματα (προεπιλεγμένο φόντο και χαρακτήρες) στην οθόνη (λίγο προσοχή διότι εμφανίζονται από τη μέση και κάτω). Επίσης, μην διαλέξετε τα business exclusive ή εκείνα που ζητάνε πληρωμή ;)
Τα διαθέσιμα θέματα είναι περίπου 15 συνολικά και μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει. Ωστόσο, μην σπαταλήσετε πολύ ώρα διαλέγοντας το θέμα σας...
Όταν περνάμε με το ποντίκι πάνω από ένα θέμα ανεβαίνει η μπάρα με τον τίτλο του και παρουσιάζονται τα παρακάτω κουμπιά:
Το πρώτο κουμπί (Make a video) είναι για τη δημιουργία βίντεο από την αρχή (είναι λίγο μπελαλίδικο και χρειάζεται καλύτερη εξοικείωση με το εργαλείο - δεν προτείνεται για αρχάριους). To δεύτερο κουμπί (όταν περνάει το ποντίκι από πάνω του εμφανίζεται η λέξη Template) είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ σε αυτό.
Βήμα 4: Εμφανίζεται το template που επιλέξαμε και κάνουμε κλικ στο "Next".
Βήμα 5: Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας δημιουργίας animation. Διαλέγουμε το υπόβαθρο κάνοντας κλικ στα βελάκια εκατέρωθεν της εικόνας. Προσέξτε ότι τα περισσότερα υπόβαθρα είναι επι πληρωμή (θα το καταλάβετε από το σήμα Subscribers only), οπότε διαλέξτε μεταξύ αυτών που είναι δωρεάν. Κάντε κλικ στο κουμπί "Next".
Βήμα 6: Στo δεύτερο στάδιο της διαδικασίας δημιουργίας animation διαλέγουμε τους "ηθοποιούς". Όπως προηγουμένως, κάποιοι χαρακτήρες είναι επί πληρωμή (θα το καταλάβετε από το σήμα Subscribers only), οπότε διαλέξτε μεταξύ αυτών που είναι δωρεάν. Κάντε κλικ στο κουμπί "Next".
Βήμα 7: Το τρίτο στάδιο της διαδικασίας δημιουργίας animation είναι η καταγραφή των διαλόγων. Εφόσον τους έχουμε καταγράψει σε έγγραφο, χρειάζεται απλώς να αντιγράψουμε την πρώτη γραμμή  από το έγγραφο και να την επικολλήσουμε στο λευκό πλαίσιο. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε την ελληνική γλώσσα (κάνοντας κλικ στο Voice), αν γράφετε τους διαλόγους στα ελληνικά.
Βήμα 8: Κάνουμε κλικ στο "+Add Dialog Line (10 max)". Αντιγράφουμε τη δεύτερη γραμμή από το έγγραφο και την επικολλούμε στο λευκό πλαίσιο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες γραμμές του εγγράφου.
Βήμα 9: Όταν τελειώσουμε με τους διαλόγους, κάνουμε κλικ "Preview" και μετά από λίγο μπορούμε να παρακολουθήσουμε το video με το animation που δημιουργήσαμε. Αν το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να επιστρέψουμε σε κάποιο προηγούμενο βήμα και να διορθώσουμε τα λάθη μας
Βήμα 10: Κάνουμε κλικ στο κουμπί "Save Now".
Βήμα 11: Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφουμε τον τίτλο και αν θέλουμε μια σύντομη περιγραφή του βίντεο. Κάνουμε κλικ στο κουμπί "Publish".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου