Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ενσωμάτωση εγγράφων και παρουσιάσεων του Scribd σε blog

Βήμα 1: Έχοντας συνδεθεί στο Scribd, κάνουμε κλικ στο avatar μας (πάνω δεξιά) το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κουμπί "Upload" (πάνω-δεξιά).
Βήμα 2: Στη λίστα που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο "My Uploads".
Βήμα 3: Εμφανίζεται μια λίστα με τα έγγραφα που έχουμε ανεβάσει στο Scribd. Κάνουμε κλικ σε αυτό που μας ενδιαφέρει.
Βήμα 4: Εμφανίζεται το έγγραφο ή η παρουσίαση που επιλέξαμε. Με το ποντίκι μετακινούμαστε στο τέλος του εγγράφου/παρουσίασης και παρατηρούμε στην κάτω-δεξιά περιοχή μια σειρά από κουμπιά: Add to Collection, Add note, Like, < > Embed. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το "< > Embed". Κάνουμε κλικ στο Embed.
Βήμα 5: Εμφανίζεται ένα παράθυρο με τίτλο Embed. Κάνουμε κλικ στο πλαίσιο κειμένου που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο "Embed this in your website".
Βήμα 6: Παρατηρούμε ότι το κείμενο μέσα στο πλαίσιο έχει μαρκαριστεί με χρώμα μπλε. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω του και στο μενού που αναδύεται επιλέγουμε Αντιγραφή.
Βήμα 7: Κλείνουμε το παράθυρο με τίτλο Embed κάνοντας κλικ στο x πάνω δεξιά.
Βήμα 8: Ανοίγουμε μια νέα σελίδα στο φυλλομετρητή και ξεκινάμε μια νέα ανάρτηση στο blog μας. Κατόπιν, στη σελίδα όπου γράφουμε την ανάρτηση, κάνουμε κλικ στο κουμπί "HTML". Κάνουμε επικόλληση του κώδικα ενσωμάτωσης στο κύριο μέρος της ανάρτησης και πατάμε το κουμπί "Δημοσίευση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου